by on July 22, 2024
49 views

„Ако сме държави със закони, по правило трюфели се ловят, а не се копаят. АДВ. З.: Освен Вие, дето лично сте доставяли трюфелите, знаете ли да е имало други лица, които по същия начин като Вас да са доставяли трюфели? Познати се случаи за купувачи, които дават 100 000 евро за килограм. В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че този вид стопанска дейност засяга близо 30 000 регистрирани лица, за които данъкът се явява непосилен и явно несправедлив. Трудно се осъществява логистиката от България до Италия, има и страшно много изисквания, които шофьорите не могат да изпълнят, поради което се отказват въобще да работят. Министерството на земеделието, което вече е качило проектодокумента за обществено обсъждане до 29 декември. Сега действащият закон масово хората смятат, че не е удачен за работа и искат или да се отмени, или искат изменение и допълнение към него, което да ни уреди работата. Моля да ми дадете възможност да обоснова тезата си в писмени бележки в определен от Вас срок.

Шоколадные трюфели Някои хора ми казват, че са започнали на шега, през първата година от засаждането на дърветата не се грижат добре за тях и сега съжаляват. А те не са големи - предварителен анализ на почвата и евентуалното подобряване на химичния й състав. Темата за събирачите на трюфели отново стана актуална, след като те се оплакаха, че сезонът започва, но още не е ясно как и къде ще плащат новия патентен данък, въведен от началото на годината. Хехе, те бандитите не могат да хванат, ше дойдат с кокери в мойта градина. Виж още Кирил Вътев: От данъка за гъби и трюфели, а не от продажба на земя, може да дойдат 340-те млн. На благотворителен търг в Лондон през 2006 година, трюфел е тегло от 1.2 кг е продаден за изумителната цена от 100 000 евро, но след това трюфел, намерен край Пиза бе продаден за още по-умопомрачаващите 150 000 евро. При повторно деяние тя се вдига на от 10 000 до 20 000 лв.

Инвестицията в 2 дка засадени с микоризирани лешници, например, излиза около 3 000 евро без допълнителните разходи например за напояване, работна ръка и други, по думите на Николета Симон (вдясно на снимката). Ние сортираме всеки един трюфел по отделно, на ръка и носим отговорност за всеки един трюфел доставен от нас. Смята се, че хората, които се занимават с това у нас са около 10 хиляди, но броят им не е постоянен, защото някои се отказват, когато цената им намалява в световен мащаб. Той е един от най-натоварените адвокати у нас и със сигурност не очакваше, че ще му се наложи да прекарва по цял ден в съдебната зала в Пазарджик. За да не ги вземат. Трюфелите ги слагах във възглавници, калъфи, в чувалчета. Васил Петров е и търсач, и търговец на трюфели във Великотърновско. Намира се най-вече черен летен трюфел, който е най-разпространен във всички райони на страната. „За родените до 1959 година разрешителното ще е малко над 170 лв., като в тази цена влиза разрешително от Горското стопанство, алтернативен данък и осигуровки на 4 часа. За повторно нарушение глобата скача на от 3000 до 6000 лв.

Задължение на търговците е да си водят дневник, а крайните купувачи да пазят превозните билети, с които са им доставени трюфелите, цели три години. Защото имаше данни за много по-крупна дейност, които обаче така и не прераснаха в доказателства, макар прокуратурата да се потруди здраво. Това дърво може да даде трюфел на 7-8 година. Но с намирането на трюфела, тревогине не свършват. Откриването и изкопаване на ценната гъба се извършва от специално обучени кучета, които надушват и вадят трюфела, без да го наранят. Трюфелите растат от спори на трюфели, които се разпространяват от насекоми и червеи, наред с други неща. Тя предпазва фиданките от други видове гъби. От финансова гледна точка това също не е справедливо, защото има търсачи, които изкарват малко, а други повече. Има търсачи, които си мислят, че някоя гора е тяхна. Преди 10 години, той попада почти случайно в "затвореното общество" и смята, че е крайно време събирането на трюфели да намери място в българското законодателство, защото само така може да се работи регламентирано и в България. Друго изискване е да се действа на място с малко ножче и острие дълго до 25 см и широко до 4 см.
Be the first person to like this.