by on July 25, 2024
44 views

Запретвай ръкави и си приготви рецепта за сладки трюфели още днес. Можете да направите тези приказни рубинени трюфели, по рецепта на Габриела Цулин, замразени черни и бели трюфели само с 4 съставки. Бадемите също са подходящи, но тук е важно да отбележим, че ядките трябва да са изпечени. Трюфели през цялата година се събират, но през есента и особено зимата цената е по-висока, защото е по-трудно за вадене. В открито поле гъбите могат да се отглеждат само в южните ширини, където през есента е топло. 2. Във второто голямо находище на бял трюфел - до село Крушаре през активния сезон беше подхвърлена отрова за кучета. Във всяко топче се прави вдлъбнатинка, в която се слага пълнеж и се закрива, за да не се вижда. Необходимо е единствено да се поставят в блендер бисквитите, орехите, маслото и кондензираното мляко и да се разбият до получаване на влажни трохи. Добавят се ромът (2 ч.л.), част от орехите, настърганияt шоколад (100 г), счуканите на прах бисквити (100 г). Белтъкът (1 бр) се разбива с пудрата захар (100 г). За пълнежа: смесват се маслото (2 с.л.) с пудрата захар (3 с.л.), настърганите сварени жълтъци (3 бр) и ромът (1 с.л.). За да откажат другите да ходят в някоя гора, в която се знае, че има трюфели, хвърлят отрова.

За това предупреждават биолози и събирачи на трюфели. Аз лично съм я приготвяла, но уви нямаше нищо общо с това което опитах в едно ресторантче в Рокастрада. Трябва да бъде лесен за работа и да се разбърква без трудност, но не да се разтопи напълно. Всичко, което трябва да направите, е да възстановите бри и да го увиете в алуминиево фолио, преди да го поставите обратно в хладилника. Кучетата, което използват, да са най-много три, тяхна собственост и обучени специално за целта. И най-важното условие е киселинността му да е най-малко 8. В естествени условия спорите не се предават от вятъра, а от животни, които ядат гъби. Гастрономите от цял свят високо ценят вкуса на необичайните гъби, които се считат за „диамантен" деликатес. Ако сте истински гурмани и обичате да си хапвате вкусно, тогава със сигурност сте чували за трюфелите, които са изключително ценени в целия свят. В края на готвенето добавете маслото и трюфелите, нарязани на тънки филийки. Задължение на търговците е да си водят дневник, а крайните купувачи да пазят превозните билети, с които са им доставени трюфелите, цели три години. „В България се събират трюфели едва от 10-15 години. В сайта сме събрали 60 хубави рецепти за сладки трюфели от цяла България и не само.

Espiritus en calma adobe art direction concept art design graphic design illustration procreate visual art От полученото мокро тесто се оформят сладки топчета, които се овалват в какао. Прекрасна колекция от избрани и тествани рецепти за сладки трюфели. Зехтинът се загрява до температура за пържене, след което се сваля от котлона и в него се слагат предварително ситно настърганите трюфели. Трюфелите съдържат голямо количество ценни вещества, което ги прави освен вкусни и изключително полезни. Трюфелите от Пиемонт се продават на търгове един по един. Годишният оборот е приблизително 200 милиона евро по посочените по-горе източници. Някои от най-опитните ловци на трюфели разказват, че за развитието й у нас помагат фиданките, внесени в страната по нареждане на Людмила Живкова. Целта им е да покажат, че българският трюфел е висококачествен и не отстъпва по нищо от тези на утвърдените трюфелни дестинации, като Франция и Италия. Целта на добавянето на вода е да се образува каша. Много по-лесно на ловеца е да удържи кучето, за да не изяде трюфела, отколкото една 200-килограмова свиня.

И не е да се каже, тъй като цената, рядкостта и други въпроси, свързани с трюфела, маркират неговото значение. Ние решихме да внесем малко разнообразие и затова ползвахме кокосови стърготини и счукани лешници. Оформят се топчета, които се овалват в кокосови стърготини и се оставят да престоят 1 час в хладилник. Овалват се в натрошени орехи или кокосови стърготини. Готовите трюфели се овалват в останалите счукани орехи и настърган шоколад. Готовите бисквитени топчета се оставят да престоят около 2 часа в хладилник преди консумация. Продължава да се добавя брашно при работещ уред. Престъпната схема е установена при съвместни действия на териториалните служби на ДАНС и "Икономическа ползамразени черни и бели трюфелиция" в Пловдив. В купа се разбъркват брашното, какаото на прах, содата за хляб и солта в голяма купа. В друга купа се поставя фъстъченото масло, яйцето, ванилията и кафявата захар и се разбъркват. Всичко се омесва много добре, като при необходимост се добавя още разтопено масло, за да може от полученото ронливо тесто с ръце да могат да се оформят топчета. Хранителните фибри стимулират храносмилането, а растителните протеини, лесни за усвояване, помагат при отслабване, държат ни по-дълго време сити, поддържат червата здрави, подобряват усвояването на желязо и калций. Ще ви помагаме да съхранявате правилно плодове, зеленчуци, месо и млечни продукти и въобще всички храни, така че да имат възможно най-дълго време приятен вкус и да са годни за консумация.
Be the first person to like this.