by on August 2, 2024
41 views
Mikroskopie einer Tuber-Art - Das Innenleben einer Trüffel
Free photo above view delicious fried food croquettes Санкциите ще варират спрямо средните цени на отделните видове трюфели и изискванията на браншовите организации за отделните видове нарушения и спрямо тежестта им, се упоменава в мотивите към законопроекта. Невероятно, но за 1 кг кулинарните специалисти от много страни по света са готови да платят няколко хиляди долара! Националната федерация на ловците на трюфели в България е създадена по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. След разговори в края на миналата година с министъра на финансите Асен Василев за промяна в методиката на облагане на работещите в сектора се е стигнало до решение разрешителното за месечен добив да бъде едно и да важи за всички държавни и общински гори в България. Протестът им е в отговор на предложението на финансовото министерство препитаващите се с това да бъдат облагани с патентен данък. Събирачите на трюфели се оплакват, че още не е ясно как и къде ще плащат новия патентен данък, въведен от началото на годината. След последните промени в законодателството търсачите на диворастящи гъби трябва да плащат осигуровки, дължат и фиксиран данък, а работата им в горите ще се води за стаж, става ясно от думите му. Хербицидите и продуктите за борба с вредителите не въвеждат: те ще увредят мицела.Единствената подходяща формулировка е амониев глуфозинат (неселективен контактен хербицид).

Искате нарязани трюфели колкото се може по-силно и точно, да не се прилага усилие.НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, LEESEPH ТУК! Най-често се добавят към гарнитури, супи, сосове, салати, яйца, месо или друго основно ястие. Точно обратното: само за месец и двадесет и пет дни приходите през годината надвишават всички приходи, реализирани през миналата година при старата система за облагане, към която искат да ни върнат, се посочва в документа. С ръчно плевене и окопаване ще бъде премахната тревната растителност около фиданките, за да им се осигури простор и по-добра осветеност, необходима за фотосинтезата, пояснява директорът на стопанството Димчо Стефанов. Предвиждат се административни наказания за унищожаване на естествени находища на трюфели, за осъществяване на дейност със забранени методи, забранени средства, в забранено време, забранено място, съответно за изкупуване, търговия и преработка на неузрял трюфел или такъв добит без надлежно разрешително, пише Монитор. Това налага извършването след петата година на ежегодни силни резитби за просветляване на короните. Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.

Free PSD delicious chocolate squared flyer Ловът на трюфели в страната се развива вече повече от 10 години при липса на нормативна уредба, което води до хаос и израждане на взаимоотношенията в бранша. Хората, които искат да събират трюфели, вече ще трябва да си вадят разрешително. За целта ще плащат такса по тарифите, които се събират в системата на Изпълнителната агенция по горите. Въведената по-рано забрана да се търсят трюфели и определените 20-километрови зони около големите свинеферми заради опасността от африканска чума породиха недоволство сред хората, които събират горски продукти, припомнят от областната управа. В Добричка област около големите свинекомплекси ще бъде въведена 10-километрова ограничителна зона, в която влизането в горите ще бъде забранено заради опасността от разпространение на Африканска чума по свинете, съобщиха от пресцентъра на областната управа. В Добричка област е обявено бедствено положение заради Африканската чума до 2 септември. Събирачи на трюфели заявиха и в протестно писмо до областната управа, че с рестрикцията се посяга на конституционното право на труд на хиляди семейства. Събирачи на трюфели от цялата страна се събраха на митинг-шествие в Русе. Определянето на ограничителната зона идва след като събирачи на трюфели от Североизточна България се събраха преди дни в Добрич, обявявайки се против забраната въобще да се ходи в горите.

Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Търсачите на трюфели в Добричкия регион ще могат да влизат само в горите, отдалечени на 10 километра от големите свинекомплекси, като водят със себе си не повече от две кучета и то с ветеринарномедицински паспорт, съобщиха от пресцентъра на областната управа за издадената заповед от областния управител Красимир Кирилов. Това може да видите само в Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново. Вижте всички прекрасни начини, по които можете да използвате сместа за плодов кекс точно тук! Браншът осигурява трюфели за износ, остойностени в европейски цени ежегодно за над 100 млн евро. В страната работят над 20 000 ловци на трюфели в условия на самоправство и корупция. Около 30 000 са ловците на трюфели у нас, над 600 000 са събирачите на диворастящи гъби. Оказва се, че търсачите в Русенско и Силистренско нямат право да влизат в горите за добив на ценната гъба, въпреки че са платили разрешителните си. Според протестиращите дейността им не гарантира постоянен приход, за да се облага с патент. Трюферията се отглежда биологично - там не се прилагат никакви препарати за растителна защита.
Be the first person to like this.