by on August 14, 2024
33 views

Chauvin Arnoux náhradní baterie - Pro C.A 6116N a C.A 6117 Затварянето на експортните канали през пролетните месеци и преустановяването на работа на много заведения за хранене провокира сериозен спад на износа на румънски черни трюфели. Това с убитите кучета е безпрецедентна жестокост, дело е на хора изроди. Обявяват се против тези, които копаят принудени от бедност, но когато разберат техния район отиват с много кучета и опоскват всичко без пощада. И до днес те имат верни почитатели, на които им е трудно да предадат насладата, която ароматът предизвиква, когато се докосне до небцето. Подобна статистика е изведена и в научна статия, публикувана във Forest Ecology and Management, в която се посочва, че плантация с площ от 420 дка, която е на 27-28 години, след дългогодишни изследвания и опити от видни международни експерти, е успяла да достигне добив от 6100 кг черен летен трюфел годишно. Всъщност България е един от основните износители на диворастящ трюфел в Европейския съюз (ЕС) и същевременно е единствената страна, в която дейностите, свързани с тях не са регламентирани по никакъв начин.

Луксозна бонбониера ръчно приготвени шоколадови трюфели ... Паразитната инвазия води до трайни храносмилателни разстройства, загуба на апетит, развитие на диспепсия, язва на стомаха и дванадесетопръстника. Причините няма да коментираме, но ще обърнем внимание на друго - липсата на законодателство в този сегмент води до нерегламентиран и неприродосъобразен начин на добиване и развитие на търговска дейност извън периодите на зреене на отделните видове трюфели. Забранено е събирането и купуването на трюфели под 5 грама. Той обича варовикови почви и често расте под корените на бреза, дъб, габър, бук. Фестът се провежда в рамките на традиционният Угърчински панаир, който разнася славата на града в цялата страна. Така в рамките на 2 години, откакто съществува групата, са нанесени огромни щети за фиска. Извън този срок добивът на „земни диаманти", както ги наричат някои, е забранен. Коронавирусната пандемия обаче повлия на бизнеса с този продукт, износът поотслабна, но няма да изчезне напълно, информира FreshPlaza. След разговори с различни асоциации става ясно, че браншът е "узрял" за идеята да се регламентира този вид дейност, особено след като тя беше обявена от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството по инициатива на ловци на трюфели от Италия.

Също така развалените трюфели не се събират и трябва да се оставят на мястото, където са били открити. В малка купа се смесват брашното и бакпулверът и се оставят настрани. Въпрос на търпение и предприемчивост е да се заложи на вариант, който действително да си струва. Преди години за откриватели на тези гъби са били използвани прасета, защото те безпогрешно разпознавали мириса им. Всички тези особености са причина те да са един от най-скъпите хранителни продукти в света. Искър 54 има добра слава сред десни настоящи и бивши депутати, общински съветници и даже социолози като Боряна Димитрова - от тези три групи засякохме на обяд там. Партньори на агенцията са повечето банки и ние съдействаме на клиентите да получат кредит при изгодни условия. Оказва се, че така заложеният "таван" не е ограничение за лицата, култивиращи трюфели, тъй като според експерти тези 20 кг/дка, са недостижими в реални условия. Страната има отлични условия за черни и бели трюфели.

Има около 40 вида трюфели, но само четири от тях са популярни и ценени като съставки за готвене. Има ли проблем с парите за Украинската помощ? Ще получат ли фермерите обещаната им помощ до 22 април 2024 г.? Това не е добра практика, но е показател, че качеството им е много високо, казва експертът. Очевидно е, че работата по законопроекта ще продължи, особено след като той е подкрепен от различни сдружения и съюзи, наред с Асоциация на общините в България, Асоциация общински гори, Български ловно-рибарски съюз, Министерството на околната среда и водите, Българска ловна асоциация и др. Освен това в законопроекта е записано още и че лицата, култивиращи трюфели, "при доказване на по-висок добив, количествата за съответната площ, се коригират", т.е таванът в случая не е ограничаващ, поне по начина, по който ние го разбираме. Вярно ли, от кога сме поканени, че не знаем? Трюфели от Румъния се продават в малки разфасовки са потребители в цял свят.
Be the first person to like this.