by on July 8, 2024
61 views

Empty stairs in a park Н ай-малко 16 души, търсещи трюфели в северната сирийска пустиня, загинаха, след като един от тях е "стъпил" на мина, съобщи военен наблюдател. Миналия месец държавните медии съобщиха, че противопехотна мина, оставена от ИД, е убила 14 души, търсещи трюфели в пустинята Рака. По-рано този месец въоръжени лица, свързани с „Ислямска държава" убиха 18 души, предимно цивилни, при нападение в пустинята срещу група ловци на трюфели. И да припомним, че този вид земеделие не се субсидира от държавата за жалост. В началото на този век Китай излезе на върха в производството на гъби. Под това име често нелегално се промъкват трюфели от Китай и Източна Европа и французите са бесни. В България са изпълнени всички климатични условия и отговорът на въпроса дали тук могат да се намерят трюфели е категорично "Да!" И трите вида трюфели, общо четири кулинарни разновидности, могат да бъдат открити в нашата страна, особено покрай реките. Продуктите от линията са преминали успешно всички етапи на сертифициране и отговарят на стандартите за качество и безопасност на ЕС. Срещу 47-годишния Лулчев са повдигнати обвинения за ръководене на организиранапрестъпна група в периода от януари 2020 г. Грозданов отказа да коментира обвиненията към Лулчев за поръчителство на множеството палежи в Пазарджик и други градове.

Организира се състезание за кучета, които търсят трюфели. Австралийски, китайски, японски, американски фермери са се научили да отглеждат тази вкусна и оригинална гъба. В България има вече няколко компании, които се занимават с обучението на кучета в тази насока. Съдът изрази становище, че тази характеристика на дейността сочи съвсем реална опасност да продължи нейното извършване или да извърши престъпление, за да я прикрие, или да укрие себе си предвид очакваното наказание. Базираната във Великобритания обсерватория съобщи, че камионът е превозвал повече от 20 цивилни, които са търсили пустинни трюфели, които достигат високи цени в страна, разтърсена от 13 години война и съкрушителна икономическа криза. Това не е гъба като другите, които се показват над земята - трюфелът се крие, няма корени и е голям късмет да го намериш и изровиш (за това помагат специално обучени кучета, най-често лабрадори). Да не забравяме, че им се носи славата на афродизиак и са търсени и заради това.
Как правильно хранить шоколадные трюфели?
В древността вярвали, че се раждат от гръмотевиците и светкавиците. Документално се водило, че извършват стотици доставки, но такива въобще реално не е имало. Между февруари и април всяка година стотици обеднели сирийци рискуват живота си, търсейки трюфели в обширната сирийска пустиня или Бадия - известно убежище на джихадисти, което също е осеяно с мини. За четвърта поредна година от 20 до 21 септември ще се проведе традиционния Фестивал на трюфела в град Угърчин. Той най-вече се консумира в паста- споделя шеф Иван Манчев. Пловдивският апелативен съд счете, че събраните доказателства имат потенциал да обосноват предположение за лидерска роля Иван Лулчев. Апелативният съд в Пловдив остави в ареста обвинения за измама за 487 166 лева с фиктивна продажба на трюфели Иван Лулчев. Днес ще се опитам да представя пред вас класическата рецепта за шоколадови трюфели, но преди това ще споделя и тяхната история. В Париж даже има един малък ресторант до музея "Ке Бранли" - "Truffes Folies", в който се предлагат ястия на базата на трюфелите, даже крем брюлето им е ароматизирано с тях. Светлин Неделчев, който ще подкрепи мирния протест, беше категоричен, че много семейства изкарват прехраната си чрез трюфели, чието събиране в момента е забранено. Човешкото тяло превръща лауриновата киселина в монолариум, който е полезен в борбата с вирусите и бактериите, причиняващи заболявания като херпес, грип, цитомегаловирус, и дори HIV.

Може да се използва с различни други хранителни добавки, като меко сирене, варен чесън и дори гъби! ИД загуби последните си остатъци от територия в Сирия след военна кампания, подкрепена от водена от САЩ коалиция, но остатъците от джихадистите продължават да се крият в пустинята и да извършват смъртоносни атаки. 300 евро на килограм, но стигнали Париж, скачат до 1200. Цените впрочем зависят от "реколтата". 5 декември м.г., създадена с цел извършване на престъпления против данъчната и финансовата система. Националната федерация на ловците на трюфели в България е създадена по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Прекрасна подправка е за салати и ароматизиране на ястия. Тяхното основно недоволство е срещу забраната, във връзка с мерките срещу разпространението на Африканската чума по свинете, за събиране на трюфели, билки, горски плодове и гъби. Припомняме, че за неспазването на разпорежданията следят служителите на държавните и ловни горски стопанства, като глобите достигат до 500 лева. Практиката показва, че е почти невъзможно да се намерят такива гъби случайно в гората. Все по-често се култивират трюфели.
Be the first person to like this.